Bæredygtighed, kvalitet og dansk design

Trois Copenhagen designer lædervarer i høj kvalitet. Alle designs er tegnet i hånden, hvor der er fokus på funktionalitet, minimalistisk look og bæredygtige materialer.

Lædervarer i høj kvalitet der er sammensat af bæredygtige materialer, og behandlet under ordentlige vilkår. Dét er Trois Copenhagens kerneværdier. Processen fra papir til produkt er en lang rejse, og den har ikke altid været en dans på roser. Designeren bag produkterne hos Trois Copenhagen, har gennem tre år været på en rejse hos forskellige producenter, i forskellige lande og kontinenter. Den største udfordring har været at få kvalitet, lækkert design og bæredygtighed til at spille sammen.

Kromlæderets effekt på miljøet

Mange producenter Krom-behandler læder. Denne behandlingstype består af en stor mængde kemikalier til farvning af læderet, samt et stort ressourcespild som beskadiger miljøet, med den uhensigtsmæssige mængde af giftigt spildevand. Denne behandlingsmetode bliver anvendt, da det er den mest effektive måde at masseproducere på. Dog undlader virksomheder at forholde sig til de gigantiske konsekvenser det medfører, for klimaet og økosystemet. 

Social ansvarlighed hos Trois Copenhagen

Hos Trois Copenhagen er miljømæssig samt social ansvarlighed en grundsten. Derfor anvendes der kun vegetabilsk læder til at sammensætte produkterne.

Den vegetabilske proces er den ældste metode, der til stadighed benyttes. Processen forløber således, at man placerer det ubehandlede læder i et kar, hvor man tilsætter naturlige farvestoffer, som fx bark fra et Kastanjetræ, Egetræ eller Nåletræ. Dernæst stampes og omrøres læderet i op til fire uger, hvor læderet når frem til den sidste del i processen. Afslutningsvis vil man typisk placere læderet til tørring i solen.

Behandlingen af læderet der anvendes hos Trois Copenhagen, foregår i Italien som er kendte for deres århundrede lange tradition, og ekspertise indenfor læderproduktion.

 
Klargøring af læder til produktion af varer.

Ny kollektion af Trois Copenhagen

I den nye kollektion af Trois Copenhagen, findes en speciel type læder kaldet Palmelatto læder. Læderet er kendt for dets karakteristiske hårde, boblede overflade som er med til at sikre, at tasken holder sin nydelige form i længere tid. Palmelatto læder er samtidig også mere resistent overfor vand og snavs, grundet den grundige forbehandling læderet har været igennem. Grundet læderets struktur, er det derfor lettere at vedligeholde standen på tasken, som derfor også sikrer længere levetid. Denne type læder har et specielt kendetegn, som let kan ses på overfladen. Det flotte boblede mønster som er på læderet, sikrer et stilrent samt tidsløst design. 

Dét der kendetegner en taske fra Trois Copenhagen, er den røde foring som er signaturfarven i alle produkter. Farven er inspireret af det danske nationalflag, Dannebro, da det giver et element af dansk design. Trois Copenhagens produkter er derfor samlet og sammensat af vores kerneværdier. Det er et vigtigt standpunkt, at vores produkter netop er et resultat af de ovennævnte værdier. Når du køber en taske eller pung fra Trois Copenhagen, er det såfremt et produkt, hvor bæredygtighed, kvalitet og dansk design er grundstenene for dets tilblivelse.

 

 

Smid en kommentar

Alle kommentarer tjekkes før de publiceres.